Українку засудили за пости в соцмережі у Криму

Українська активістка отримала два роки умовно

Про головне

Ярина Боринець

Українська активістка Лариса Китайська отримала два роки умовно за пости у соцмережах

Таке рішення прийняв Ялтинський "суд" в окупованому Криму, передає видання "Крим.Реалії".

Лариса Китайська не має права покидати меж міста. У випадку зразкової поведінки засуджена має право попросити у суду закрити судимість, якщо пройшло півтора роки відбування покарання, однак активістка не має наміру це робити. 

"Вони дали мені максимальне покарання, незважаючи на те, що мене звинуватили ні за що і пройшли всі терміни давності. Вчора в суді мені не дали можливості захищатися, відхиляли всі мої клопотання, відмовляли в допиті свідків".

Лариса Китайська, українська активістка, засуджена за пости у соцмережах

Українська активістка має намір оскаржити винесений підконтрольним Кремлю Ялтинським міським судом вирок. Вона називає його "тортурами".

"У мене гіпертонічна хвороба і замість того, щоб виїхати, я буду змушена перебувати у всій цій нервовій обстановці. Це буде загрожувати життю і здоров'ю моєї і мого чоловіка - він хвора людина і зараз після операції. Крім того, у мене немає гарантії, що вони не підсунуть мені щось за цей період. Я не можу бачити своїх близьких і навіть не можу поїхати в храм".

Лариса Китайська, українська активістка, засуджена за пости у соцмережах

12 серпня 2016 року Ларисі Китайській російські силовики вручили підозру про вчинення злочину і підписку про невиїзд. До цього підконтрольна Росії прокуратура повідомила про порушення кримінальної справи відносно мешканки Ялти, яка, як стверджують у відомстві, «поширювала в Інтернеті русофобські ідеї». Лариса Китайська вперше була затримана співробітниками ФСБ Росії в Ялті 18 липня 2016 року. Після цього в її квартирі провели обшук. 

Ларису Китайську звинуватили в злочині по ч. 1 ст. 282 Кримінального кодексу Росії (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Джерело фото

Схожі публікації