Кабмін запозичить $500 млн у Китаю

Державна іпотечна установа профінансує будівництво житла

Про головне

Ярина Боринець

Державна іпотечна установа (ДІУ) залучить $500 млн зовнішніх запозичень для фінансування інвестиційного проекту на будівництво житла

Відповідну постанову №1008 опублікував Урядовий кур'єр, передає "Новое Время".

Так, ДІУ під держгарантії отримала дозвіл взяти кредит $500 млн під 4,5% річних строком на 15 років.

Згідно з повідомленням, вибірка кредиту здійснюється окремими траншами відповідно до затвердженого графіка фінансування, зазначеного в кредитному договорі.

Цільове призначення кредиту - фінансування операцій із придбання житла або фінансування будівництва житла відповідно до державного інвестиційного проекту.

Це дозволить побудувати 1,4 млн кв. м житла (близько 30,6 тис. квартир) на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу зі ставкою не більш ніж 15,3% річних.

Пріоритетом стане забезпечення житлом учасників АТО, військовослужбовців і поліцейських, а також вимушених переселенців.

Схвалені умови фінансування також передбачають трирічне відстрочення терміну погашення кредиту і погашення основної суми боргу 24 рівними частинами раз на півроку з виплатою відсотків.

Згідно з пояснювальною запискою, раніше ДІУ на конкурсі відібрало Китайську національну корпорацію генеральних підрядів (CCEC) і 17 листопада 2017 року уклало з нею угоду про реалізацію державного інвестиційного проекту, яким підтвердило умови отримання фінансування.

Джерело фото

Схожі публікації