Саудівські мільярдери шукають способи виведення активів з країни

Вони побоюються арешту коштів

Про головне

Ярина Боринець

Саудівські мільярдери і мільйонери шукають можливість, як вивести свої активи з регіону

Володарі великих статків, за словами співрозмовників агентства, побоюються, що на їх активи може бути накладено арешт у рамках операції по боротьбі з корупцією, що проводиться в королівстві, повідомляє Bloomberg.

Можливість виведення активів з Саудівської Аравії та інших країн регіону, що мають з нею тісні зв'язки, обговорюється з банками, компаніями, що управляють і фінансовими консультантами, повідомили джерела. Хто саме веде такі переговори вони повідомити відмовилися, пославшись на конфіденційність даних такого роду.

У свою чергу західні експерти, опитані Bloomberg, вказали, що у Центробанку Саудівської Аравії "добре працює система відстеження руху коштів і прекрасні зв'язку з банками по всьому світу", що дозволяє домогтися заморозки рахунків і повернення виведених активів, якщо буде доведена корупція.

5 листопада стало відомо, що в Саудівській Аравії заарештовано понад 10 принців, а також кілька діючих міністрів і десятки колишніх держчиновників. Проти заарештованих принців висунуті звинувачення у хабарництві, розтраті, відмиванні грошей і зловживанні повноваженнями. Влада Саудівської Аравії оголосила, що ці арешти - лише перша частина масштабної операції по боротьбі з корупцією.

Джерело фото

Схожі публікації