Влада Саудівської Аравії планує конфіскувати кошти у заарештованих принців і чиновників

Сума конфіскованих коштів складає 800 мільярдів доларів

Про головне

Ярина Боринець

Влада Саудівської Аравії в рамках масштабної операції по боротьбі з корупцією мають намір конфіскувати майно і заморозити кошти на банківських рахунках на загальну суму 800 мільярдів доларів

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.

З початку листопада, за словами співрозмовників видання, в Саудівській Аравії за підозрою в корупції були взяті під варту понад 60 осіб - члени королівської сім'ї, високопоставлені чиновники і бізнесмени.

У заарештованих, за даними джерел, влада планує вилучити до 3 трильйонів ріялів (близько 800 мільярдів доларів). Судячи зі всього, значна частина цих активів знаходиться за межами країни і процес їх вилучення може виявитися непростим.

Передбачається, що конфісковані кошти будуть спрямовані на скорочення бюджетного дефіциту. Через зниження світових цін на нафту Саудівська Аравія останні кілька років була змушена активно витрачати свої резервні фонди.

5 листопада стало відомо, що в Саудівській Аравії заарештовано понад 10 принців, а також кілька діючих міністрів і десятки колишніх держчиновників. Проти заарештованих принців висунуті звинувачення у хабарництві, розтраті, відмиванні грошей і зловживанні повноваженнями.

Принци утримуються під вартою в п'ятизірковому готелі Ritz-Carlton в Ер-Ріяді, з якого виселили всіх постояльців.

Джерело фото

Схожі публікації