Остап Українець презентував роман «Транс» у Чернівцях

Для кожного відповідь на питання «про що роман?» буде різною

Про головне

Галина Волощук

12 травня в Літературному целанівському центрі відбулась презентація нового роману Остапа Українця «Транс»

Остап Українець відомий за перекладами Філіпса Лавкрафта, і дебютним романом «Малхут». Тепер Остап продовжує свою письменницьку діяльність романом «Транс». Під час подорожі Європою Остапа захопила одна історія, яка стала вирішальною в написанні нового роману.

Odoo CMS - велика картинка

«Коли я був у Празі, то знайшов гаманець із грошима, який належав якомусь турку. Ми спробували той гаманець передати, але дорогою з нього зникли всі гроші, і ми не знаємо, хто їх забрав. Потім цей хлопець писав на Фейсбуці, наполегливо стукав і питав, куди поділися ті гроші, за які він міг ще їздити кілька тижнів Європою. Ми нічого не могли на це відповісти, але після цього в мене з’явилась ідея цю історію гіперболізувати та зробити якусь детективну історію погоні та втечі. Коли я почав її писати, я зупинився і подумав, що можна її і не дописувати, можна зробити ще щось інше. Так у кожному новому розділі до мене поверталась ця думка».

Остап Українець, автор роману «Транс» 

Odoo CMS - велика картинка

Остапу важко відповісти на питання, про що саме роман. Тому він вважає, що для кожного читача відповідь буде різною, а отже і правильною.

«Коли я написав роман, кинув його шістьом друзям. Двоє з них не могли дочитати книгу, а четверо мені сказали зовсім різні історії. Коли я послухав версії тих людей, я зупинився на думці, що я теж не знаю про що роман. Я знаю точно лише те, що писав про свою подорож Європою».   

Остап Українець, автор роману «Транс»

Відео презентації роману дивіться за посиланням.

Фото Галини Волощук

Схожі публікації