Негода в Україні: без світла сотні міст та сіл

Через грози і сильний вітер у західних областях без електрики залишились майже 500 населених пунктів, зірвано дахи, повалено десятки дерев

Про головне

Яна Вичавка

Внаслідок спрацювання захисту ліній електропередач знеструмлені населені пункти у таких областях: Хмельницька - 187 н.п., Тернопільська - 114 н.п., Чернівецька - 73 н.п., Івано-Франківська - 70 н.п., Закарпатська - 33 н.п. та Дніпропетровська - 1 н.п.

Про це повідомляє ВВС Україна.

У Чернівцях сильний вітер пошкодив дах торгового центру, у селі Стебні Чернівецької області зірвало шифер зі школи на площі 20 метрів кв., повалено близько 50 дерев, через пориви ліній електропередач частково залишилися без електропостачання 4 райони - Путильський, Вижницький, Сторожинецький та Заставнівський.

У Закарпатській області у Рахівському та Тячівському районах впали 20 дерев, в Ясінях вітер пошкодив покрівлю лікарні та трьох приватних будинків. Кілька дерев впали на автомобілі, водії не постраждали, і на залізничн колії.

За попередніми даними, жертв та постраждалих немає.

За даними синоптиків, 18 вересня у західних областях будуть сильні зливи та грози, град та шквали швидкістю від 70 до 100 км/год.

Перед тим негода вдарила по Румунії, там вісім людей загинули і близько 70 потрапили до лікарні в результаті ураганного вітру, який досягав місцями 100 кілометрів на годину.Велика частина жертв і постраждалих у Румунії - це жителі міста Тімішоара і його околиць. Тімішоара - третє за величиною місто Румунії, розташоване на заході країни.

Вітер виривав дерева і зривав дахи будинків. Пошкоджено багато ліній електропередач і канали водопостачання.

Джерело фото

Схожі публікації