Павутиння безсвідомості — в одному з чернівецьких двориків завелись «великі павуки»

Дворик на Фрідріха Р. Кайндля покрився павутиною байдужих людей до його стану

Про головне

Галина Волощук

Активісти «Лабораторії культури» сплели павутиння в дворику на Фрідріха Р. Кайндля, аби показати що це велика проблема, коли люди забувають і легковажать до пам'яті міста

Тому завданням інсталяції є привернення уваги громадськості до локації та ії занедбаного стану.

«Вже не вперше ми намагаємось привернути увагу громадськості на це місце. До цього були спроби, але сусідів, на жаль, влаштовує такий стан дворику. Тобто вони не проти, щоб там щось було, але самі докладати рук вони не планують».   

Андрій Тужиков, культуртрегер

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Раніше тут був літнім кінотеатр, а поруч на постаменті в давні часи Австрійської імперії красувався поет, філософ і теоретик мистецтва Фрідріх Шиллер. Сьогодні ж у затишному та атмосферному дворику як приправою посипано недопалками, пляшками від пива, бляшанками від кока-коли і шприцами.

«Ідея використовувати цю локацію виникла, як тільки неподалік з'явився Літературний целанівський центр. Нас дивувало, що простір колишнього літнього кінотеатру сусіди використовували як парковку, а про постамент Шиллера зовсім забули».   

Андрій Тужиков, культуртрегер

Меседж цієї інтервенції, відповідальність за яку взяла на себе ініціатива Лабораторія культури - показати, що простір можна змінити лише за кілька годин.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Фото Галини Волощук

Схожі публікації