7 смертних гріхів Святослава Померанцева

В оновленому Целанівському центрі відбувся брифінг Meridian Czernowitz 2016 (ФОТО)

Про головне

Аліна Лісненко

Про найцікавіші події літературного фестивалю розповіли на сьогоднішній прес-конференції організатори VII Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz: директорка Євгенія Лопата, професор Петро Рихло та почесний консул Австрії у Чернівцях Сергій Осачук.

"7 смертних гріхів Святослава Померанцева". Так назвав Meridian Czernowitz літературознавець Петро Рихло. Близько 30 поетів з Німеччини, Швейцарії, Австрії, Румунії, Ізраїлю, Великобританії та України стануть учасниками цьогорічного фестивалю. 

Головні теми, що підніматимуться цього року на дискусійному майданчику - це "Єврейське питання - українська відповідь" та "Письменник і політика".
Чернівчан порадують і літературними відкриттями: презентацією поетичної збірки Сергія Жадана "Тамплієри" та прозової книжки Андрія Любки "Кімната для печалі"

Євгенія Лопата розповіла і про поетичний тур, який розпочнеться вже на цьому тижні у Києві, а саме 7 вересня о 20:00 - поетичні читання у Бабиному Яру. Після Чернівців Meridian рушатиме до Берліна та Франкфурта, де відбудеться літературний місток між німецькими та українськими письменниками.   

Детальну програму фестивалю можна переглянути за посиланням.
  

Схожі публікації