438 ліцензій анулювали буковинцям за порушення правил торгівлі

Підприємці позбулися 255 ліцензій на право продажу алкоголю та 183 ліцензій на право реалізації тютюну

Про головне

Аліна Лісненко

Впродовж першого півріччя 2017 року буковинські підприємці отримали 2598 ліцензій: 1505 – на право здійснення торгівлі у роздріб алкогольних напоїв та 1093 – тютюнових виробів

Про це повідомляє Погляд з посиланням на управління ДФС у Чернівецькій області.

За ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети Чернівецької області отримали 6,6 млн. гривень.

Усього в області діє 4883 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами по 2197 суб’єктах господарської діяльності.

В рамках виконання заходів щодо зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, у січні – червні 2017 року ДФС провела 110 перевірок бізнесу, який здійснює реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інших підакцизних товарів.

Найбільш поширеними порушеннями були роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін - 44 випадки, реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без наявності відповідних ліцензій - 13 випадків, порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку – 4 випадки, а також зберігання та реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку, роздрібна торгівля алкогольними напоями через ЕККА не зазначений у ліцензії, йдеться у повідомленні.

За результатами даних порушень ДФС позбула підприємців 255 ліцензій на право продажу алкоголю та 183 ліцензій на право реалізації тютюну. Крім того, у зв’язку з відсутністю чергового квартального платежу призупинено дію 76 ліцензій.

За результатами проведених перевірок управління застосувало фінансових і штрафних санкцій на загальну суму 7 млн. грн., склало 329 адміністративних протоколів на загальну суму 3,2 млн. грн., зареєструвало 7 кримінальних проваджень за статтею 204 Кримінального кодексу України (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів); вилучило підакцизних товарів на загальну суму 19,1 млн. грн.

Джерело фото

Схожі публікації