ВККС затвердила рейтинг 320 кандидатів на посади суддів Верховного Суду

ВККСУ визначила переможців конкурсу до нового Верховного Суду

Про головне

Аліна Лісненко

27 липня Вища кваліфікаційна комісія суддів України затвердила рейтинг 320 кандидатів на посади суддів Верховного Суду, з яких 120 стали переможцями

Про це повідомляє Український Тиждень.

"Серед переможців конкурсу ми бачимо професорів та викладачів вищих навчальних закладів, суддю-добровольця, який боронив Донецький аеропорт, правозахисників з досвідом роботи в Європейському суді з прав людини, адвокатів, які отримали освіту в провідних міжнародних університетах. Сподіваюсь, що вже незабаром, вони стануть новими обличчями українського правосуддя". 

Сергій Козьяков, голова ВККСУ

Під час оцінювання учасники конкурсу склали професійні та психологічні тести, пройшли перевірки Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції, Громадської ради доброчесності тощо.

Всього для участі у конкурсі зареєструвалися 1436 осіб, до конкурсу було допущено 653, з них 625 – до проходження кваліфікаційного оцінювання.

За результатами конкурсного відбору ВККС надішле до Вищої ради правосуддя рекомендації про призначення 120 кандидатів суддями відповідних касаційних судів у складі Верховного Суду (адміністративного, господарського, кримінального та цивільного), по 30 суддів у кожному з перерахованих судів, йдеться у повідомленні. 

Хронологію та аналіз конкурсу до Верховного Суду читайте в огляді за посиланням.

Джерело фото

Схожі публікації