Зірвалася найбільша угода Фонду гарантування вкладів

Одним лотом на торги виставлялися права вимоги по шести кредитам

Про головне

Буняк Тетяна

Фінансова компанія "Інвестор" відмовилася від покупки за 670 мільйонів гривень боргів компаній холдингу "Рітейл Груп", який управляє продуктовими мережами "Великої Кишені" і "Велмарт".

Про це повідомляє "Українська Правда" зі слів FinClub.

Як повідомлялося, 6 квітня відбувся аукціон, в ході якого фінкомпанія "Інвестор" запропонувала рекордну суму за даний лот. Однак в наступні дні переможець аукціону не підписав протокол і, таким чином, угода зірвалася.

На даний момент статус аукціону: "торги не відбулися". Відзначається, що 13 квітня були опубліковані рішення про скасування результатів аукціону, на якому переможець пропонував 670 млн гривень, а другий учасник - 600 млн гривень.

Фінкомпанія "Інвестор" була зареєстрована в Києві 3 березня 2018 року. Її засновником і керівником є ​​Алла Каплина. Статутний фонд складає 1 тис гривень.

Одним лотом на торги виставлялися права вимоги по шести кредитам. В один пул об'єднані активи трьох банків: банку "Форум", "Київська Русь" і Дельта Банку.

До цього активи виставлялися на індивідуальні торги від 9 до 13 разів. Всі позичальники - 5 юридичних осіб, - не перебувають у процесі припинення, ведуть активну господарську діяльність і входять до складу холдингу "Рітейл Груп" Романа Луніна.

В забезпечення за договорами банкам передані, зокрема, нерухоме майно.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продав активи 32 банків, що перебувають в управлінні Фонду, на загальну суму 309,51 мільйона гривень.

Джерело фото

Схожі публікації