За перший тиждень негоди у Чернівецькій області зафіксували 74 випадки ДТП

У цих ДТП семеро осіб отримали травми, а двоє – загинули

Про головне

Аліна Лісненко

Поліцейські наголошують як водіям, так і пішоходам на неухильному дотриманні вимог Правил дорожнього руху

Погіршення дорожніх умов – справжнє випробування, яке може призвести до смертельних наслідків, повідомляє прес-служба ГУНП в Чернівецькій області.

Перевищення водіями швидкості руху, недотримання дистанції та черговості проїзду, а також керування у нетверезому стані призводять до травмування або загибелі принаймні одного буковинця щотижня. 

Недбале ставлення пішоходів до ПДР також сприяє створенню ДТП. Перехід у невстановленому місці, раптове вибігання на проїзджу частину та ходьба уздовж неї у нетверезому стані – «найпопулярніші» порушення, яких припускаються пішоходи.

У Чернівецькій області від початку 2017 року поліцейські задокументували 239 випадків дорожньо-транспортних пригод, 50 з яких зі смертельними наслідками. Із загальної кількості, тільки за перший тиждень негоди зафіксовано 74 випадки, в яких семеро осіб отримали травми, а двоє – загинули.

Зокрема, 5 грудня у Новоселицькому селі Топорівці 33-річний місцевий житель, керуючи легковиком "Фольксваген Пасат", допустив наїзд на 17-річного односельчанина. Внаслідок автопригоди потерпілий із закритим переломом лівої малогомілкової кістки був госпіталізований до Чернівецької лікарні швидкої допомоги.

За даним фактом ДТП слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Фото відділу комунікації поліції Чернівецької області

Схожі публікації