За минулу добу в АТО загинули п’ятеро українських військових та ще восьмеро поранені

Незаконні збройні формування посилили активність на Донецькому та Луганському напрямках

Про головне

Оксана Чорна

Упродовж минулої доби противник 29 разів відкривав вогонь по українських позиціях

У зоні АТО після 18:00 20 липня незаконні збройні формування посилили активність на Донецькому напрямку та змусили ЗСУ відкрити вогонь у відповідь.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на штаб АТО. 

Починаючи з 19 і маже до 23 години з мінометів калібру 120 і 82 міліметри, гранатометів та стрілецької зброї бойовики чотири рази з різних напрямків били по українських позиціях під Авдіївкою. У відповідь українські військові відкривали щільний вогонь, змушуючи противника припинити обстріли.

Крім того, наприкінці доби, бандити з мінометів і гранатометів обстрілювали опорні пункти українських військових на шахті Бутівка. Сили АТО також відкрили вогонь із гранатометів та великокаліберних кулеметів. У цьому вогневому протистоянні один наш військовий загинув, один отримав поранення, йдеться у повідомленні.

На Луганському напрямку близько 22 години бандформування порушили режим перемир’я поблизу Станиці Луганської, а на Донецькому біля селища Водяне.

"Загалом за минулу добу противник 29 разів відкривав вогонь по наших позиціях. У відповідь сили АТО 16 разів застосовували зброю. На жаль, п’ятеро українських військових загинули, восьмеро отримали поранення. Варто додати, що завдяки вмілим і оперативним діям наших бійців противник не лише припиняв вогневі провокації, а й поніс серйозні втрати у живій силі

штаб АТО

Джерело фото

Схожі публікації