З'явилось відео випробувань БТР-4МВ1, створеного за стандартами НАТО

Броньовану машину представили в Україні під час міжнародної виставки "Зброя та Безпека-2017"

Про головне

Аліна Лісненко

Укроборонпром опублікував відео випробувань БТР-4МВ1, який було створено за стандартами НАТО та технологічним рішенням у відповідності до останніх тенденцій бронетехніки Альянсу

Про це повідомляє Тиждень.

 
 

За час випробувань фахівці підприємства на новій бойовій машині здолали сотні кілометрів по бездоріжжю та дорогам, успішно провели тести з форсування водних перешкоди уплав та вбрід. Окрім того, була успішно проведена ціла серія вогньових випробувань із знищення умовних цілей зі штатного озброєння за різних погодних умов, йдеться у повідомленні.

Головною особливістю БТР-4МВ1 стало використання модульного підходу в побудові бронезахисту машини та рознесення шарів броні. Завдяки цьому досягається значне підвищення захисту екіпажу та самої бойової машини. Нова фронтальна частина машини, сконструйована у відповідності до останніх тенденцій броньованих машин НАТО, отримала ефективний нахил та посилений захист, завдяки якому досягається значно більша вірогідність рікошетів ворожих снарядів.

"Було досягнуто принципово нового рівня захисту БТР-4МВ1, який значно перевищує будь- який зразок БТР чи БМП, який зараз знаходиться на озброєнні українських захисників. Окрім того, завдяки модульному підходу у бронюванні і наявності багатоцільових відсіків, які дозоляють встановлювати додаткові паливні баки, поплавки або додаткову броню, існує можливість за мінімальний час переоснастити БТР-4МВ1".

прес-служба "Укроборонпрому"

У поєднанні із можливістю використання різних бойових модулів для зміни озброєння бойової машини, зараз можливо за короткий час пристосувати БТР-4МВ1 до виконання будь-якої задачі, від дозорно-розвідувальної до машини-амфібії для морської піхоти. Крім того, було удосконалено крісла для комфортної роботи екіпажу, які забезпечують захист від наслідків вибухів мін та фугасів, а також встановлено нової системи кондиціонування та опалення, йдеться у повідомленні.

У зв‘язку з кардинальною перебудовою фронтальної частини БТР-4МВ1, для забезпечення комфортного водіння машини у бойових умовах, місце водія забезпечено панорамними оглядом за допомогою п‘яти триплексів . Але, окрім того, БТР-4МВ1 оснащений додатковою цифровою системою огляду на 360 градусів. Для чого по периметру бойової машини розташовані камери огляду, які працюють, як в день так і в ночі. Це рішення дозволяє водію БТР-4МВ1 бачити всю ситуацію на маршруті та навколо машини.

У цей же час проведена робота і з вдосконалення вогневих можливостей БТР- 4МВ1, попри те, що оснащення бойового модулю " БМ-7 "Парус" залишилось без змін: 30-мм автоматична гармата, 30-мм автоматичний гранатомет, 7,62- мм кулемет, а також високоточний протитанковий комплекс "Бар‘єр", бойова машина отримала новий оптико-електроний приціл з потужним тепловізором, який поєднаний з високоточною цифровою системою ведення вогню.

Головною особливістю нового прицілу, який отримав назву ОЕП-ВН, став новий високочутливий тепловізор, який здатний виявляти цілі на відстані біля 5 км. У ОЕП-ВН також встановлений новий лазерний далекомір українського виробництва. Створення нового прицілу стало можливим завдяки ефективній співпраці підприємства "Укроборонпрому" з рядом компаній з країн-членів НАТО, а також залучення приватних українських компаній.

Цей новий приціл дозволяє екіпажу БТР-4МВ1 знищувати противника на максимальний дальності дії зброї, навіть у ночі та складних погодних умовах, це значно розширює бойові можливості БТР-4МВ1.

Технологічні рішення дозволили збільшити вагу БТР-4МВ1 лише до 24-25 т., що на 2-3 тони більше за звичайну версію БТР-4. Всі ходові властивості, які забезпечує колісна формула 8х8 у поєднанні із німецьким двигуном від Deutz та американською трансмісією Alisson, залишились без змін: максимальна швидкість – 110 км/год. Окрім того, БТР-4МВ1 зберіг можливість форсування водних перешкод уплав, зі швидкістю до 10 км/год.

Джерело фото

Схожі публікації