Волинські митники виявили оборудку на 2,6 млн грн

Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією

Про головне

Буняк Тетяна

Волинські митники у співпраці з польськими колегами виявили фальсифікації з боку київського підприємства обсягом понад 2,6 мільйона гривень

Про це повідомляє "Zik.ua".

Митники під час розгляду декларації, поданої брокером на імпорт товару «вироби будівельні з пластмас», виявили фальсифікації з товаросупровідними документами загалом на понад 2,6 мільйонів гривень.

Імпортні товари, серед яких – рамки під розетки, електрична апаратура для комутації електричних кіл, кнопки дзвоників, побутові вимикачі, частини апаратури для контролю або розподілу електричного струму, комутаційні коробки, кабелі тощо загальною вагою брутто 21,8 тони, згідно з представленими рахунками – фактурами, були закуплені київським підприємством в Республіці Панама. Вартість товару у поданому контракті зазначалася за курсом НБУ як 283,3 тисячі гривень.

Митники скерували кілька запитів, в тому числі до митних органів Польщі. Із відповіді польських колег стало відомо, що насправді ця партія пластмасових виробів походить із Туреччини і її справжня вартість вища майже у десять разів – 2, 6 млн грн. 

За подання органу доходів і зборів документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника товару, а також неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості товару, керівника київського підприємства притягнуть до адміністративної відповідальності за статтею 483 Митного Кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Джерело фото

Схожі публікації