Віце-губернатор Кузбасу заявив, що акція в Кемерово була спланована для дискредитації влади

Кілька тисяч осіб протягом шести годин вимагали від чиновників відповіді і намагалися довести, що насправді жертв пожежі було набагато більше

Про головне

Ярина Боринець

27 березня жителі Кемерово зібралися на стихійний мітинг в центрі міста, де протягом кількох годин вимагали відповідей з приводу кількості загиблих у пожежі в ТЦ "Зимняя вишня"

Про це повідомляє "Meduza".

Періодично учасники мітингу закликали до відставки керівництва регіону. На наступний день перший віце-губернатор Кузбасу Володимир Чернов заявив, що на площі була "підігріта молодь", яка не розуміла, що там робить.

"Ми робимо висновки, що це була чітка, спланована акція, направлена на дискредитацію влади".

Володимир Чернов, віце-губернатор Кузбасу

Багато людей і в Кемерово, і в інших містах Росії не вірять в офіційні дані про пожежі в ТЦ "Зимняя вишня": вони говорять, що жертв набагато більше, а влада намагається приховати відомості про це.

Існує кілька офіційних підрахунків кількості загиблих людей - вони різняться. У МНС кажуть про 64 загиблих. У Слідчому комітеті заявляли про звернення родичів 67 зниклих людей. На сайті адміністрації Кемерово були опубліковані списки 63 осіб, які загинули або пропали під час пожежі. Тільки 25 тіл упізнано, серед них 13 дітей. Остаточного поіменного списку загиблих поки немає.

Джерело фото

Схожі публікації