Виплати зарплат по Україні буде моніторити спеціальна група

В Кабміні обговорили питання виплати зарплат "у конвертах"

Про головне

Аліна Лісненко

11 січня в Кабінеті міністрів України відбулося засідання під головуванням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, де обговорили питання зарплат та соціального страхування, повідомляє hromadske.ua

Під час засідання Володимир Гройсман заявив, що головне питання уряду на 2017 рік це збільшення заробітної платні для українців. На його переконання підвищення мінімальної зарплати було цілком адекватним і відповідним інтересам працюючих українців.

Андрій Рева, голова Мінсоцполітики, заявив, що є ще одна проблема, яку слід вирішити у поточному році — це охоплення соціальним страхуванням усього працездатного населення.

 «На сьогодні з 16,3 млн зайнятих осіб застрахованими є лише 10,2 млн осіб. Враховуючи низький рівень зайнятості населення такий стан справ унеможливлює проведення справедливої соціальної політики, коли всі громадяни беруть участь у формуванні та розподілі ресурсів. Більша частина нинішнього покоління громадян працездатного віку не є учасниками системи соціального страхування, а кількість платників єдиного соціального внеску є значно меншою, ніж кількість пенсіонерів».

Андрій Рева, голова Мінсоцполітики

Також прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив віце-прем'єр-міністру Павлу Розенку сформувати спеціальні групи моніторингу ситуації з виплатою зарплат в Україні, оскільки неприпустимо закривати очі на факти виплати зарплат у конвертах.

Джерело фото. 

Схожі публікації