В’язні з батальйону Торнадо оголосили голодування

Бійці батальйону голодують на знак протесту проти правового свавілля в державі

Про головне

Оксана Чорна

У такий спосіб в'язні Лук'янівського СІЗО виступили проти правового свавілля в державі і порушення прав людини

В’язні з роти Торнадо Максим Глєбов, Руслан Онищенко, Микола Цукур та інші, які знаходяться в Лук’янівскому СІЗО Києва, оголосили масове голодування на знак протесту проти правового свавілля в державі і порушення прав людини діючою владою України.

Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на громадського активіста Олександра Ружанського.

"Вимоги тих, хто голодує — зустріч з уповноваженим з прав людини у Верховній Раді та формування комітету громадськості з числа правозахисників, які будуть займатися проблемами прав людини. Основне завдання цього голодування, як на мене, це привернути увагу до жахливого становища з правами людини, на "суддівський, прокурорський, ментівський беспредел", правове свавілля".

Олександр Ружанський, громадський активіст

Ружанський також говорить про можливість приєднання до голодування в’язнів інших СІЗО України.

Раніше рота спеціального призначення Торнадо входила в структуру МВС. У червні 2015 року 8 бійців Торнадо були затримані, в тому числі, командир Руслан Онищенко, за звинуваченням в незаконному позбавленні волі і викраденні місцевих жителів, їх тортурах, вбивствах та інших тяжких злочинах. 18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти Торнадо. В даний час підрозділ ліквідовано, а його командира Онищенка та його підлеглих засудили.

Джерело фото

Схожі публікації