Вчені визначили найлінивіші країни світу

Науковці за допомогою смартфонів дослідили кількість щоденних кроків 700 тисяч людей

Про головне

Оксана Чорна

За результатами дослідження найбільш активні люди у Гонконзі, найменше ходять в Індонезії

Група вчених Стенфордського університету проаналізувала кількість щоденних кроків 700 000 людей, переглядаючи їх активність за допомогою смартфонів.

Про це повідомляє The Washington Post.

Завдяки моніторингу активності через ґаджети вчені накопичили 68 мільйонів днів даних. Їх робота опублікована в журналі Nature.  

Розмір вибірки має велике значення. Як пояснив науковець Скотт Дельп, дослідження приблизно в 1000 разів перевищує розміри попередніх моніторингів людського руху.

"Наше нове дослідження ґрунтовніше за попередні, бо надає дані з більшої кількості країн та постійно відслідковувати рух людей. Наш підхід дозволяє аналізувати дані у набагато більших масштабах, ніж це робили раніше".

 Скотт Дельп, науковець

За результатами дослідження, середня кількість щоденних кроків людини становить 4 961. Але в кожній країні це число є різним. Найбільше ходять у Гонконзі – у середньому 6 880 кроків на день. Остання у рейтингу Індонезія, де  середній показник становить лише 3 513 кроків на день.

Odoo CMS - велика картинка

Китай (де люди роблять у середньому 6 189 кроків) та Японія (6010) також розміщені на вершині рейтингу. Іспанія (5 936) та Великобританія (5 444) перевищують середній показник у світі. Американці роблять 4 774 кроки на день, що трохи нижче світових даних. Деякі з найбільш осілих країн – Саудівська Аравія, Малайзія, Південна Африка та Індія.

Цікавий факт: нерівність активності між чоловіками та жінками в основному обумовлена ​​моделями поведінки. У Японії чоловіки та жінки отримали приблизно однакові результати, і права статей там рівні. У таких країнах, як Саудівська Аравія, жінки менш активні, ніж чоловіки, що призводить до значно більшої "нерівності в діяльності".

Джерело фото

Схожі публікації