Важливо: кіберполіція радить, як вберегтися від вірусу

Від хакерських атак вірусу під назвою Petya потерпають персональні комп'ютери

Про головне

Оксана Чорна

До Департаменту кіберполіції НПУ надійшло вже 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів

Про це повідомляє речник Нацполіції Ярослав Тракало у Facebook, передає Громадське радіо.

За попередньою інформацією, відбулось втручання у функціонування комп’ютерних мереж шляхом розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, яке використовує нещодавно виявлені вразливості ОС Windows, а саме протоколу SMB, йдеться у повідомленні.

У випадку виявлення порушень у роботі комп’ютерів кіберполіція радить негайно від’єднати їх від мереж (як мережі Інтернет, так і внутрішньої мережі).

Також щоб запобігти випадкам несанкціонованого втручання в роботу (в залежності від версії ОС Windows), потрібно встановити патчі з офіційного ресурсу компанії "Microsoft".

Крім того, за словами поліції, необхідно переконатися, що на всіх комп’ютерних системах встановлене антивірусне програмне забезпечення функціонує належним чином та використовує актуальні бази вірусних сигнатур.

Для зменшення ризику зараження слід бути уважним із електронною кореспонденцією, не завантажувати та не відкривати додатки у листах, які надіслані з невідомих адрес.

Також кіберполіція радить зробити резервні копії усіх критично важливих даних та у випадку втручань звертатись до поліції.

Нагадаємо, сьогодні, 27 червня, стало відомо про атаки вірусу під назвою Petya на мережі українських банків і великих компаній. Хакерської атаки зазнали "Київенерго", "Ощадбанк", "Нова пошта", "Укртелеком", "24 телеканал" та інші.

Джерело фото

Схожі публікації