В уряді назвали головну економічну проблему України

Україні все ще потрібне подальше фінансування міжнародних партнерів

Про головне

Ірина Капуш

Головною економічного проблемою України є тиск зовнішнього боргу в розмірі понад 65 мільярдів  доларів, більша частина якого сформована в 2007-2014 роках, - Гройсман

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в Києві, передає "Економічна Правда".

"Найбільша проблема з економічного погляду - це тиск на державу зовнішніх боргів, більша частина яких була нагромаджена до 2014 року... Фактично з 2007 по 2010 рік уряд взяв (у борг - ЕП) 26 мільярдів доларів. 26 мільярдів доларів при тому, що Україна сильнішою не стала. Уряд з 2010 по 2014 рік взяв ще понад 20 мільярдів. Фактично сумарний борг сьогодні 65 з плюсом мільярдів доларів, які лежать на плечах українців і української економіки".

Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України

Також зазначається, що за словами прем'єра, уряду вдалося знизити співвідношення боргу і ВВП. Але фінансова допомога міжнародних партнерів Україні потрібна.

"У 2018 році, за перший квартал, цей борг є найнижчим по відношенню до ВВП з 2011 року, це важливий сигнал. Але якщо не виконуватиметься наша програма співпраці (з МВФ - ЕП), наприклад, створення антикорупційного суду чи інші параметри, то нам буде складно на ці виклики давати відповіді".

Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України

Джерело фото

Схожі публікації