В Україні відзначають День вишиванки

Що запланували організатори у Чернівцях цього року

Про головне

Аліна Лісненко

Організатори Дня вишиванки хочуть зробити його якомога масовішим

Минулого року до свята долучилося понад 60 країн світу, повідомляє acc.cv.ua.

"Для того, аби цього року вишиванки 18 травня вдягнули ще більше людей у всьому світі, запустили флешмоб "Вишиванка єднає українців". Кожен у невеличкому відеоролику розповідає про свою вишиванку, викладає це на Фейсбук і передає естафету друзям. Наразі до флешмобу долучилися, окрім українців, наша діаспора в ОАЕ, Німеччині, Польщі, Канаді, Австралії, США. 18 травня, традиційно, вручать крихітні вишиваночки новонародженим діткам в усіх пологових будинках Чернівецької області". 

Леся Воронюк, співорганізатор Дня вишиванки

 
 

Втім від гучних святкувань оргкомітет вирішив відмовитись та сконцентрував увагу на благодійних та просвітницьких заходах: "Народжені у вишиванках", "Вуличний етноуніверситет" та покази документального фільму про вишиті сорочки "Спадок нації".

"Цього дня ми схиляємо голови на знак скорботи за жертвами депортації 1944 року та висловлюємо солідарність із кримськотатарським народом, представники якого нині вже понад 3 роки проживають в умовах тимчасової окупації Російською Федерацією. Знаємо, що по всій країні заплановано безліч масових акцій — концертів, флешмобів, козацьких забав. Розуміємо, що ці заходи готували тривалий час, тому не можемо просити про їх скасування, але звертаємося з проханням до організаторів згадати про трагедію 1944 року".  

Леся Воронюк, співорганізатор Дня вишиванки

Джерело фото.

Схожі публікації