В Україні розбудовують цифрову економіку

Володимир Гройсман оприлюднив план цифрового розвитку на 2017 рік

Про головне

Аліна Лісненко

Місяць тому прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував перехід до розбудови цифрової економіки в Україні та дав доручення підготувати план першочергових дій

16 травня у мережі Facebook з'явився проект розпорядження Кабінету Міністрів. Цифрова економіка є акселератором соціально-економічного розвитку у сучасному світі і здатна стрімко підвищити ВВП країни. Кілька прикладів: свого часу впровадження принципів цифрової економіки дозволило таким країнам як Естонія, Ізраїль, Ірландія та Швеція зробити ривок, який вимірюється від 12% до 20% ВВП цих країн. Про що конкретно йде мова? Цифрова економіка - це запровадження цифрових прав громадян, універсальних цифрових послуг, цифрового робочого місця, «цифрових послів», орієнтація на STEM освіту. Крім того - розвиток Індустрії 4.0, «смарт-фабрик», побудова технологічних, інноваційних інжинірингових парків. Це блокчейн, аддитивні технологій та штучний інтелект, йдеться у повідомленні.

"Так, план заходів дуже амбітний. Проте я абсолютно переконаний, що ми маємо ресурси для того, щоби втілити його в життя і зробити якісний стрибок у розвитку всієї країни. Дякую за ефективну роботу Міністерству економічного розвитку і торгівлі України та Державному агентству з питань електронного урядування України. А Hi Tech Office Ukraine та Офісу ефективного регулювання за експертну підтримку".   

Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України

План заходів у слайдах.

Джерело.

Підпишіться на нашу сторінку у Facebook та Twitter, дізнавайтесь першими головні новини регіону.

Схожі публікації