В Україні побудують три бетонні автотраси

Будування заплановане на 2018 рік

Про головне

Ярина Боринець

Укравтодор почне заміну покриття на бетонне на трьох дорогах

Міністерство інфраструктури України запланувало на 2018 рік почати три проекти реконструкції 232 км доріг, які передбачають цементобетонне покриття.

Про це заявили на засіданні транспортного комітету Верховної Ради України, передає Новое время.

Проекти сумарно обійдуться приблизно у 8 млрд гривень.

Перший проект - реконструкція Північного обходу Житомира по трасі М-06 Київ-Чоп (22,3 км). За словами директора департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури Віктора Сасіна, на даній трасі планується підвищення категорії дороги до 1б, тобто розширення дороги з 2-х до 4-х смуг.

За словами представника Держагентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Андрія Чабановського, вартість реконструкції складе 1 млрд гривень. Проект фінансується за рахунок кредиту ЄБРР.

Другий проект - реконструкція дороги Н-31 Дніпро-Решетилівка. Проект передбачає розширення дороги з двох до чотирьох смуг, а також виконання покриття в цементобетонні (137 км), зазначив Сасін. Вартість проекту, за даними Укравтодору, становить 5,4 млрд гривень.

Ще один проект на автотрасі Н-11 Кропивницький-Миколаїв передбачає проведення капітального ремонту дороги в межах Миколаївської області (73 км). Покриття дороги, згідно з підготовленим проектом - цементобетон. Вартість проекту - 1,6 млрд гривень, початок робіт заплановано на 2018 рік.

Раніше Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв про плани міністерства щодо будівництва бетонних доріг в Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.

Джерело фото

Схожі публікації