В Одесі шахрай друкував 500-гривневі банкноти

34-річний одесит організував вдома підпільний цех з виготовлення фальшивих банкнот номіналом 500 гривень.

Про головне

Ярина Боринець

34-річний одесит організував вдома підпільний цех з виготовлення фальшивих банкнот номіналом 500 гривень

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Коли зловмисник розрахувався в магазині Арциза фальшивими грошима за товар, продавщиця запідозрила підробку і відразу повідомила в поліцію. За отриманими прикметами правоохоронці викрили підозрюваного, коли той намагався на маршрутному таксі виїхати до Одеси.

Зловмисником виявився неодноразово судимий 34-річний чоловік, який зізнався в підробці грошей. Він розповів, що приїхав в Арциз з метою реалізації фальшивих купюр в магазинах. При особистому огляді у нього було виявлено та вилучено дві підроблені банкноти номіналом 500 гривень.

В ході невідкладного обшуку за місцем проживання у чоловіка було виявлено та вилучено поліграфічні матеріали, флакони з фарбою, білий папір формату А4 з друкованим текстом, 5 шприців з рідиною різного кольору. Вилучене направлено на дослідження в Одеський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Чоловік був затриманий в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України та поміщений в ізолятор тимчасового утримання. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України. Тепер фальшивомонетнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Слідство триває.

Джерело фото

Схожі публікації