В МЗС Польщі висунули умови щодо нових пунктів пропуску на кордоні з Україною(відео)

Нових пунктів пропуску на кордоні України з Польщею не відкриватимуть

Про головне

Яна Вичавка

Нових пунктів пропуску на кордоні України з Польщею не відкриватимуть, поки не буде налагоджено роботу пунктів, які вже існують

Про це в коментарі для програми «Громадське.Світ» сказав заступник міністра закордонних справ Польщі з питань безпеки, консульських справ і східної політики Бартош Чіхоцкі, який 19 вересня прибув у Київ, щоб зустрітись із українськими посадовцями, в тому числі із заступницею міністра закордонних справ України Оленою Зеркаль.

«Перед тим, як відкривати нові пункти пропуску, пропоную зорієнтуватись на тому, щоб пункти, які наразі існують, почали працювати в цивілізований спосіб. Українська сторона чудово знає, що потрібно зробити для того, щоб ці пункти почали працювати задовільно. Тільки тоді, коли це вдасться, будемо розмовляти про наступні пункти пропуску», 

 сказав Чіхоцкі 

Раніше спікер українського парламенту Андрій Парубій заявив, що наступного року планують відкрити чотири нові пропускні пункти на кордоні з Польщею: 2 на Львівщині, один на Волині і один на Закарпатті.

Після запровадження безвізу кількість українців, які перетнули кордон з ЄС, суттєво збільшилась. Відтак, українська влада наполягала на тому, щоб розширити дороги митниць та відкрити нові пропускні пункти.

Схожі публікації