В Києві до посольства РФ не пускають росіян

Як проходять вибори президента РФ в Україні - огляд ЗМІ

Про головне

Аліна Лісненко

18 березня, у день виборів президента в РФ, поліція та націоналісти у Києві не пустили до будівлі посольства РФ двох росіян, які хотіли проголосувати

Про це повідомляє "Українська правда".

За інформацією видання, будівля оточена співробітниками поліції та Нацгвардії, які із самого ранку перекрили металевими решітками проїзд на ділянці Повітрофлотського проспекту до посольства.

Біля будівлі присутні близько 30-40 представників Нацкорпусу і Нацдружин, 20-25 представників ВО "Свобода", 10-15 "Правого сектору", є також представники ВГО "Сокіл", передає кореспондант "УП".

Біля входу націоналісти поставили фігуру ведмедя з балалайкою, "ватніка" у ватних чоботах та "пам'ятник Путіну" в золоті з написом "х...ло".

У той же час посольство РФ в Україні у Twitter повідомляє, що в будівлі голосують співробітники посольства.

"УНІАН" повідомляє про те, що автомобілі російських дипломатів прикрасили графіті з українською символікою у Києві.

Odoo CMS - велика картинка

Фото: Цезор

"УП" передає, що півтора десятків співробітників поліції перекрили доступ і проїзд до будівлі генкосульства РФ і в Одесі.

Начальник управління громадської безпеки головного управління Нацполіції в Одеській області Іван Іщенко повідомив про те, що близько 8 години ранку надійшло повідомлення про замінування території Гагарінського Плато, де розташована будівля генконсульства.

Перед генеральним консульством Російської Федерації у Харкові активісти "ВО Свобода", Правого сектора, Нацкорпусу та інших націоналістичних організацій почали пікет, пише видання.

У той же час, у Львові співробітники поліції спільно з представниками Нацгвардії не пускають росіян для голосування на виборах президента, повідомляє "РИА Новости".

Правоохоронці огородили металевим парканом будівлю російського консульства, де розташовується одна з виборчих дільниць.

"Ми пропускаємо тільки тих, хто працює в консульстві, і тільки за списком, який у нас є. Більше нікого не пускаємо". 

Поліцейський

Джерело фото

Схожі публікації