В Івано-Франківській області згвалтували 11-річну дівчинку

Оперативники протягом наступної доби після звернення батька постраждалої встановили особу зловмисника

Про головне

Яна Вичавка

Два дні тому, 19 вересня, на Івано-Франківщині сталася жахлива трагедія. Посеред білого дня на вулиці невідомий по-звірячому зґвалтував одинадцятирічну дівчинку

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови Нацполіції Вячеслав Аброськін, передає 5 канал.

"Оперативники протягом наступної доби після звернення батька встановили особистість негідника. Сьогодні працівниками поліції в ході проведення комплексу оперативних та слідчих дій був затриманий 20-річний покидьок, мешканець з сусідньої області". 

 Аброськін

У свою чергу у прес-службі Нацполіції Івано-Франківської області повідомили, що інцидент трапився між 15 та 16 годинами, 19 вересня, коли шестикласниця поверталася зі школи додому. До поліції повідомлення від батька потерпілої надійшло того ж дня після 18 години. Він повідомив, що на одній із сільських вулиць, невідомий чоловік протиправно, проти волі його 11-річної дочки вступив з нею у статевий зв'язок.

"Виїздом на місце події працівників слідчо-оперативної групи та проведенням відповідного комплексу пошукових заходів через півтори доби з часу скоєння злочину правоохоронці з допомогою громадськості встановили та затримали особу підозрюваного".

 прес-служба

У відомстві також зазначили, що підозрюваний, 20-річний житель сусіднього села готувався до злочину заздалегідь. При собі він мав скотч(липку стрічку), яку купив у магазині напередодні, для закривання рота своїй жертві, щоб не кричала.

"Зловмисника, як відтак було встановлено в ході слідства, місцеві жителі бачили біля сільського клубу, де він сидів на сходах. Вивчав ситуацію, приглядався до перехожих. Коли побачив, що зі школи іде дівчина, заховав у кущі велосипед, а сам, підійшовши назустріч своїй жертві, взяв її за руку і потягнув за собою у кущі. Відразу заклеїв їй рот липкою стрічкою і, застосувавши фізичну силу, задовільнив свою статеву пристрасть природним способом. Після чого пригрозив дівчині нікому нічого не розказувати бо вб’є і її і родину". 

 Ігор Бабюк, заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області 

Крім того, Ігор Бабюк зазначив, що доказом у причетності до вказаного злочину є і той факт, що на місці події нами було виявлено упаковку з-під протизастудних ліків, а потім такі ж знайшли у кишені підозрюваного. Свій вчинок хлопець повністю підтвердив. Зараз він затриманий і сьогодні йому суд має обирати запобіжний захід утримання під вартою.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст. 152 (зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті насильникові загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років. Проводиться слідство.

Джерело фото

Схожі публікації