В Івано-Франківській області відкриють шість сонячних і одну вітрову електростанції у 2018 році

В листопаді 2017 року введено в експлуатацію 4 сонячні електростанції в Тисменицькому районі

Про головне

Аліна Лісненко

В Івано-Франківській області в 2018 році відкриють 6 сонячних електростанцій

Зараз в області функціонують об’єкти генерації з відновлюваних джерел (сонячні, гідро-, біо- і вітрові електростанції), а також об’єкти, розташовані в сільських господарствах, повідомляє "Національний промисловий портал" з посиланням на "Finance.ua".

Зараз найбільшими об’єктами відновлюваної енергетики є 5 міні-ГЕС (Снятинська, Пробійнівська №1, Пробійнівська №2, Золотоліпська, Сваричівська), три сонячні електростанції (ТОВ«Богородчанська 1», ТОВ «Геліос Енерджі», ТОВ «Солар Карпати») і біогазовий завод ТОВ«Даноша» в Калуському районі).

Крім того, в листопаді 2017 року введено в експлуатацію 4 сонячні електростанції в Тисменицькому районі. У найближчій перспективі планується ввести в експлуатацію 6 сонячних електростанцій (в Снятинському районі – 2, в Тисменицькому – 4). Також в 2016 році розпочато будівництво вітрової електростанції в с. Шевченкове Долинського району та другого біогазового заводу в с. Тустань Галицького району, йдеться у повідомленні.

У найближчих планах обласної влади – реалізація амбіційного проекту «Енергетична Академія», що передбачає будівництво на місці старої міської котельні будівлі за принципом «пасивної архітектури», яка стане місцем навчання і культурного розвитку, пише видання.

Джерело фото

Схожі публікації