В Іспасі Чернівецької області оголосили карантин через спалах АЧС

Усіх свиней відправили на забий

Про головне

Аліна Лісненко

У селі Іспас Вижницького району виявили африканську чуму у господарстві приватного підприємця

У пробах біологічного матеріалу, відібраних у свиней у господарстві підприємця села Іспас Чернівецької області, виявили ДНК вірус африканської чуми свиней (АЧС), повідомляє Погляд.

"28 жовтня була підозра на АЧС, тож я віддав розпорядження про призупинення переміщення свиней з цього господарства. Увечері цього ж дня проби біологічного матеріалу, відібраних від свиней, повезли до Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини. Тож 29 жовтня мали попереднє підтвердження, що там є АЧС. Окрім того, відіслали проби на арбітраж до Києва і 30 жовтня о 14:00 отримали остаточне підтвердження про АЧС. Цього ж дня, у понеділок, ми зібрали Державну надзвичайну протиепізоотичну комісію, де було вирішено, згідно з інструкцією, забити всіх свиней безкровним методом і спалити. Упродовж дня 31 жовтня всі свині – 161 голова – були забиті безкровним методом і спалені. Проведено дезінфекцію приміщення, визначено межі епізоотичного осередку". 

Олександр Александрюк, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області

Також повідомляється про те, що в районі захворюваності вживають заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС, встановлюють ветеринарно-поліцейський пост, облаштували дезбар’єр, виставили знаки «карантин» та забезпечили цілодобове чергування на постах ветеринарними спеціалістами і працівниками національної поліції.

Джерело фото

Схожі публікації