В Домініканській Республіці заарештували 12 чиновників

Затримання пов'язані з корупційним скандалом за участю бразильської компанії ODEBRECHT

Про головне

Аліна Лісненко

Влада Домініканської Республіки заявила про заарештованих міністрів та кількох чиновників вищого рівня, пов'язаних з корупційним скандалом за участю бразильської компанії ODEBRECHT

Про це повідомляє occrp.org з посиланням на Reuters.

Серед 12 заарештованих: міністр торгівлі Темістоклс Монтас, який подав у відставку у понеділок, а також колишній міністр громадських робіт, два екс-керівники регуляторної групи з питань електроенергії, та один бізнесмен.

Затриманих звинувачують у відмиванні грошей, хабарництві та у неправдивих поданнях фінансової звітності.

«Ми можемо кваліфікувати це як безпрецедентна подія через безліч злочинів та позиції влади тих, хто брав участь у злочинній схемі». 

Жан Ален Родрігес, генпрокурор

Родрігес заявив, що він проситиме скасування імунітету для посадовців.

Арешти були проведені після того, як посадові особи ODEBRECHT зізналися прокуратурі США, що вони платили хабарі чиновникам Домініканської Республіки з 2001 року, всього 92 мільйони доларів, щоб забезпечити 17 державних контрактів.

У 2014 році компанія перенесла своє бюро структурних операцій з Бразилії до Домініканської Республіки, після того, як розпочались антикорупційні розслідування.

В столиці країни Санто-Домінго компанія ODEBRECHT почала підкуповувати місцевих чиновників за будівництво доріг, гребель і вугільних електростанцій в Пунта-Каталіні.

Джерело фото

Схожі публікації