В Чернівцях завершились громадські обговорення щодо закупівлі тролейбусів

Думки чернівчан розділилися

Про головне

Аліна Лісненко

20 січня в Чернівецькій міській Ратуші відбулися громадські обговорення щодо закупівлі тролейбусів

Міська рада планує закупити тролейбуси у кредит від ЄБРР. Втім думки чернівчан розділилися: одні наполягають на нових тролейбусах, інші - на вживаних, а деякі взагалі проти того, аби купляти тролейбуси у кредит. Але більшість виступала за новий транспорт. 

Odoo CMS - велика картинка

Українська компанія "Електрон" запропонувала закупити електробуси власного виробництва, які коштують по 6 мільйонів гривень. Представники компанії запевняють, що комплектація європейська, а одним із клієнтів "Електрону" є Львів.

Odoo CMS - велика картинка

 Натомість є ще один український виробник тролейбусів - фірма "Богдан", яка за рік випускає близько 6000 одиниць техніки, і комплектація якої також європейська.

Odoo CMS - велика картинка

Депутат міської ради Богдан Ковалюк під час громадських обговорень виступив із презентацією, в якій запропонував купляти вживані тролейбуси, оскільки це дешевше, а отже кількість тролейбусів буде більшою. Депутат зауважив, що на прикладі інших міст, розраховуватись із кредитом від ЄБРР буде непросто, а саме по 40 мільйонів на рік. На це представник Європейського банку реконструкції та розвитку запевнив, що місто зможе розплатитися з кредитом достроково, якщо матиме таку можливість. 

Odoo CMS - велика картинка

Виступали і представники тролейбусного депо. Іван Іванічек, директор тролейбусного управління, зазначив, що раніше депо окуповувалось, а зараз взагалі залізло у боргову яму через єдиний податок. Тому комунальне підприємство однозначно потребує нових тролейбусів, чи це будуть нові, чи вживані. 

Однією з пропозицій було купити тролейбуси за гроші депозиту міста, де знаходиться близько 300 млн гривень. Мер Чернівців Олексій Каспрук відповів, що ці кошти вже розподілені і без кредиту міськрада тролейбуси не закупить.

Втім остаточне рішення прийматимуть депутати Чернівецької міської ради на найближчій сесії. 

Схожі публікації