В Чернівцях презентували інформаційно-просвітницьку кампанію НАБУ

В рамках кампанії «Студенти проти корупції» представники НАБУ зустрілися зі студентами ЧНУ

Про головне

Аліна Лісненко

У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбулась зустріч зі студентами юридичного факультету та факультету журналістики у рамках кампанії «Студенти проти корупції»

Проект реалізовує Національне антикорупційне бюро України спільно з Програмою розвитку ООН в Україні, повідомляє прес-служба НАБУ.

Метою кампанії є інформаційно-просвітницька діяльність серед студентства, як однієї із найбільш активних частин громадянського суспільства щодо антикорупційної реформи та системи роботи Національного антикорупційного бюро України. Для старту програми було обрано Західний регіон завдяки його лідерським позиціям в підтримці антикорупційної реформи та готовності до участі в її реалізації.

«Подібні зустрічі зі студентами та активними громадянами дають нам змогу розповісти про те, чим займається, яких результатів досягає та з якими викликами стикається Національне антикорупційне бюро на шляху боротьби з топ-корупцією в Україні. Два роки тому було отримано Указ про створення Бюро. Сьогодні (у рекордно короткі строки у порівнянні з антикорупційними відомствами інших держав) – маємо справжню команду, низку резонансних розслідувань, понад півсотні справ у судах, понад 100 млн грн повернутих на рахунки держпідприємств коштів без механізму конфіскації. Усього цього нам вдалося досягти в тому числі й завдяки підтримці громадянського суспільства. Впевнений лише спільними зусиллями ми зможемо подолати корупцію в Україні». 

Анатолій Новак, заступник директора НАБУ

Odoo CMS - велика картинка

«Проведення антикорупційної реформи було одним із головних запитів Революції Гідності. Через три роки можемо говорити про перші досягнення та виклики, з якими ми зіштовхнулися. За цей час були створені нові антикорупційні органи, які повинні очолити боротьбу із корупцією. З’явилися важливі антикорупційні інструменти. Зокрема, у 2016 була запущена система електронного декларування, що вважається одним із найбільших досягнень минулого року. Однак, рух вперед породжує опір та нові виклики. Один з них – зберегти довіру співгромадян до цієї реформи. А довіра не може з’явитися без адекватного інформування про свою роботу» – говорить Вікторія Козаченко, спеціаліст з інституційного розвитку Проекту «Прозорість і доброчесність публічного сектору».

ПРООН

Студенти мали можливість ознайомитися з «Буднями НАБУ». Відповідна фотовиставка ілюструє особливості роботи спецпідрозділів та оперативних служб Бюро, спеціалізоване обладнання, а також роботу детективів. Працівники НАБУ – молоді, розумні хлопці та дівчата, що творять нову державу, борються з топ-корупцією, розслідують складні корупційні схеми, затримують злочинців. У них немає надприродних здібностей, лише знання, чесність, сила, відданість справі та велике бажання жити в країні без корупції. Кожен може стати частиною цієї команди.

Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації