В Чернівцях оголосили тендер на закупівлю тролейбусів

Робоча групи щодо закупівлі тролейбусів провела брифінг

Про головне

Аліна Лісненко

Оголошено тендер на закупівлю трьох тролейбусів

Володимир Середюк, заступник Черінвецького міського голови, заявив під час брифінгу робочої групи про те, що вже напрацьовано процедуру лотів. У п'ятницю тендерний комітет не зібрав кворуму, а вже у понеділок, після повторного зібрання робочої групи, було оголошено тендер на закупівлю трьох тролейбусів, на суму 26 мільйонів гривень.

"Все одночасно виконати неможливо. Будь-яка проблема впирається у фінансування. Передбачаючи закупівлю тролейбусів, на сьогоднішній день ми повинні від чогось відмовлятись". 

Володимир Середюк

За словами Середюка, середній вік тролейбусів "SKODA", які міськрада вже закуповували, становить 14 років. Втім для покращення транспортних послуг, міськрада перед собою ставить закупівлю нових тролейбусів.

Віталій Якубів заявив про те, що тролейбуси 86-го та 87-го року тролейбусне управління експлуатує і сьогодні. Тролейбуси, закуплені 90-х років, відремонтовані та перероблені. Внутрішнє обладнання у вживаних тролейбусів на порядок краще ніж те, що має управління. Саме тому робоча група встановила лоти на закупівлю саме такихх тролейбусів. 

Натомість Тетяна Лебухорська заявила про непрозору роботу групи по закупівлі тролейбусів.

"Про те, що робоча група проводить брифінг, члени робочої групи дізнаються про це зі ЗМІ. Всі засідання проходять у закритому форматі. Пропозиції онлайн-трансляцій не були підтримані робочою групою. Щодо самих лотів, у мене були запитання до лотів 89-го та 91-го року. Втім на запитання, чому саме такі лоти ми купуємо, а не новіші, мені відповіді не дали".   

Тетяна Лебухорська, радниця мера Чернівців 

Анатолій Чесанов, член робочої групи, відпові, що комісія із закупівлі тролейбусів працювала з жовтня місяця та ретельно переглянула усі пропозиції.

"На останнє засідання даної комісії за розпорядження Чернівецького міського голови було запрошено два його помічника: Тетяну Лебухорську та Віктора Нищука, які всіма своїми діями намагалися зірвати прийняття рішення".  

Анатолій Чесанок, депутат Черінвецької міської ради

Також Анатолій Чесанов заявив про те, що керівник департаменту ЖКГ мав подати тендерні пропозиції до 25 травня. Втім до цього часу пропозиції мали би бути вже опубліковані. Тому вже сьогодні, 23 травня, він надасть ще три тендерні пропозиції, щоби місто придбало ще 20 вживаних тролейбусів до вересня місяця.

Схожі публікації