В Чернівецькій ОДА обговорили питання щодо несанкціонованих сміттєзвалищ

Місцева влада призначить відповідальних осіб за роботу із електронним сервісом «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ»

Про головне

Аліна Лісненко

6 червня за участю начальника управління ЖКГ облдержадміністрації Олександра Левченка відбулася нарада щодо організованих місць видалення відходів, проведення моніторингу та реагування на звернення громадян, які зареєстровані на Інтерактивній мапі Мінекології, повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

Участь у нараді взяли керівники управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції в Чернівецькій області, департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради.

Олександр Левченко наголосив на необхідності забезпечення своєчасного реагування на електронні звернення громадян, отримані за допомогою електронного сервісу «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ». Як зазначив посадовець, наразі розробляться доручення, в якому буде зазначено чіткий механізм реалізації заходів з упередження виникнення несанкціонованих сміттєзвалищ, про вжиті заходи відбуватиметься своєчасне інформування Мінприроди України.

Наразі органам місцевого самоврядування необхідно призначити відповідальних осіб за роботу із електронним сервісом «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ».

Також на нараді обговорено питання необхідності будівництва сміттєпереробного заводу (із сміттєсортувальною лінією), техніко-економічне обґрунтування якого розроблено у 2013 році, згідно з програмою «Чисте місто». На сьогодні першочергового вирішення потребує питання щодо будівництва даного заводу. Також звернуто увагу на необхідність залучення інвесторів для будівництва заводу. Акцентовано увагу на тому, що відповідно до вимог Закону України «Про відходи», з 2018 року передбачено заборону нероздільного захоронення твердих побутових відходів. 

Нагадаємо, журналісти Weche виявили незаконне сміттєзвалище на території прикордонного загону "Красноїльськ" поблизу зоологічного заказника "Зубровиця".

Схожі публікації