Уряд Гройсмана закуповується дорогими авто всупереч постанові уряду Гройсмана про економію

Автобаза Кабінету Міністрів України за минулий рік поповнилася на 19 автомобілів

Про головне

Ярина Боринець

Автобаза Кабінету Міністрів України за минулий рік поповнилася на 19 автомобілів, що суперечить постанові уряду Володимира Гройсмана, в якій забороняється придбання органами державної влади легкових автомобілів

Про це йдеться в розслідування Валерії Іванової для програми "Гра слів".

В 2014 році тодішній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк підписав розпорядження №276-р, яким зобов’язав скоротити автопарк Кабміну вдвічі. Зробити те саме він рекомендував Держуправлінню справами президента та Верховній раді. Ці рекомендації і в основному були проігноровані: уряд в 2014 році продав декілька десятків авто на аукціоні, а Верховна Рада передала 41 авто на баланс МВС.

Попри це, затрати на утримання державних автобаз з кожним роком зростають, в 2018-му додатково вони отримають додаткові 90 млн грн.

В 2016 році прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав урядову постанову №710 від 11.10.2016 р. про економію коштів, якою, зокрема вводилася заборона на купівлю авто для Кабміну за кошти бюджету. Попри це минулого року Секретаріат КМУ придбав 19 автівок. Серед оновлень – десять Scoda Superb та п’ять Huyndai Hybrid.

Джерело фото

Схожі публікації