Упродовж двох років кількість країн-інвесторів у Чернівцях збільшилася на 22

Департамент інвестицій та міжнародних зв’язків звітував про роботу за 2017 рік

Про головне

Вікторія Корсун

На 2017 рік Буковина займає 5-те місце в Україні за темпом зростання обсягу іноземних інвестицій

У 2016-му році Чернівецька область посіла 14 місце. Про це повідомив Сергій Куренной, начальник відділу інвестицій та міжнародних зв'язків Чернівецької міськради.

«На увагу та довіру іноземних інвесторів позитивно діє схвальне сприйняття насамперед німецьким бізнесом рекомендацій Посольства ФРН в Україні щодо надійності та перспективності розвитку виробництва у Чернівцях, що забезпечило збільшення інвестицій».  

Сергій Куренной, начальник відділу інвестицій та міжнародних зв’язків Чернівецької міської ради

Якщо ще два роки тому надходження капіталу до Чернівців здійснили інвестори з 13 країн світу, то у 2017 році кошти надійшли вже з 35 країн.

Порівняно з січнем-листопадом 2016 року обсяг експорту збільшився на 33,2 %, імпорту – на 23,1%. Наприклад, збільшився експорт машин (у 1.8 рази), продуктів рослинного походження (в 1.9 рази), текстильних матеріалів та виробів ( на 11.8%), деревини і виробів з неї (на 25.5%), готових харчових продуктів (3.6 рази).

Аби показати туристичні можливості Чернівців, у березні 2017 року місто представили на міжнародних туристичних виставках у Берліні, Бухаресті та Варшаві.

Сьогодні місто Чернівці має налагоджені тісні міжнародні контакти зі своїми містами-побратимами, містами-партнерами та міжнародними організаціями, зазначив Сергій Куренной.

Фото та матеріал Вікторії Корсун

Схожі публікації