В "Укрзалізниці" розповіли про деталі побудови євроколії в Польщу

Як, де, коли і за скільки прокладуть колію європейського стандарту?

Про головне

Ярина Боринець

Колією курсуватимуть як пасажирські, так і вантажні перевезення

Про те, як відбуватиметься прокладання колії європеського стандарту, "Укрзалізниця" розповіла виданню delo.ua.

Євроколія пролягатиме за маршрутом Львів-Рава-Руська-Варшава. Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що Україна і Польща домовились про технічний бік питання: у листопаді держави на теоретичному рівні відпрацюють можливість запуску залізнодорожнього сполучення по колії шириною 1453 мм до Львова.

Також в "Укрзалізниці" повідомили про вартість роботи.

"Загальна вартість основних робіт з розвитку залізничної інфраструктури по будівництву об'єднаної колії на ділянці Рава-Русска - Львів до залізничної станції Брюховичі за попередніми оцінками складає 50 млн євро. Ця сума не враховує кошти на розробку проектно-кошторисної документації та інших видів робіт, обумовлених специфікою функціонування залізничної галузі".

Укрзалізниця

Загальна протяжність напрямку Варшава - Львів (до станції Брюховичі) становить 330 км, у тому числі "євроколія" (1435 мм) по території Польщі - 264 км, по території України від держкордону (Гребенне) до станції Рава-Руська - 8 км. Далі по території України є можливість прокладки суміщеної колії від станції Рава-Руська до приміської зони Львова (станція Брюховичі) протяжністю 58 км.

В "Укрзалізниці" повідомили, що різна ширина колії обумовлює необхідність в перестановці колісних пар рухомого складу або пересадку пасажирів, перевантаження вантажів, що в свою чергу "створює незручності для користувачів залізничного транспорту і технологічні перешкоди в організації злагодженого перевізного процесу".

Для будівництва нової суміщеної колії, зокрема на ділянці Рава-Руська - Львів до залізничної станції Брюховичі біля Львова, необхідно виконати комплекс робіт - укласти 58 км нової суміщеної залізничної колії, реконструювати 5 станцій, обладнати автоматикою 9 переїздів та реконструювати 18 штучних споруд і розширити майданчики земляного покриття протяжністю 59,1 км.

Джерело фото

Схожі публікації