"Укрзалізниця" формує ціну за користування вантажними вагонами на ринкових умовах

"Укрзалізниця" хоче побороти корупцію у сегменті вантажних перевезень

Про головне

Аліна Лісненко

З 19 лютого набув чинності новий порядок визначення плати за використання вантажних вагонів ПАТ "Укрзалізниці"

Про це повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова у Facebook.

Відтепер плату за користування власними вантажними вагонами "Укрзалізниця" формує на ринкових умовах, як і інші власники рухомого складу. Раніше ціна на перевезення у вагонах "Укрзалізниці" встановлювалася державою й була нижчою від ринкової.

"На сьогодні клієнти Укрзалізниці вже уклали 5243 нових договорів. Для прискорення реєстрації в автоматизованих системах ми пропонуємо підписувати договори не в паперовому, а в електронному вигляді". 

Євген Кравцов, в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" сподівається отримати від нових нарахувань понад 3 млрд гривень, йдеться у повідомленні.

"Ми розраховуємо також, що такий крок унеможливить корупційні схеми в цьому сегменті. Очікуємо ліквідації штучного дефіциту вагонів та зниження вартості перевезення для кінцевого споживача за рахунок вирівнювання співвідношення попиту та пропозиції вагонів на ринку". 

Євген Кравцов, в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця"

Повідомляється, що дерегуляція вагонної складової тарифу впроваджуватиметься у два етапи. На першому етапі, який вже триває, застосовуватиметься формульний розрахунок щоденної оплати за здійснення послуги перевезення. На другому етапі, орієнтовно з другого кварталу цього року, планується запровадження електронних торгів у системі «Prozorro. Продажі». На торги виставлятиметься частина порожнього парку вагонів і за їхніми результатами визначатиметься ціна для всього парку вагонів за видами та на певну дату.

Джерело фото

Схожі публікації