"Укртелеком" знову у власності держави

ТОВ "ЕСУ", якому належали акції, буде оскаржувати рішення суду

Про головне

Ярина Боринець

Господарський суд Києва скаcував приватизацію "Укртелекому"

Суд розірвав укладений в березні 2011 року договір купівлі-продажу 92,79% "Укртелекому" та ТОВ "ЕСУ".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Компанія Ахметова уже заявила про те, що буде оскаржувати таке рішення суду. В "ЕСУ" також зазначили, що ця подія не повпливає на операційну роботу "Укртелекому", зокрема, буде продовжена масштабна модернізація компанії у патрнерстві з China Development Bank.

Як пояснили в «ЕСУ», комісія Фонду неодноразово перевіряла і підтверджувала виконання відповідних приватизаційних зобов'язань за винятком останньої перевірки, яка пройшла з помітним порушенням термінів (з травня 2016 по лютий 2017) і в результаті якої не було досягнуто згоди щодо підтвердження виконання всього декількох з більш ніж 50 приватизаційних зобов'язань.

Як повідомлялося, ФДМ подав до суду на розірвання договору з ЕСУ в середині травня цього року, вимагаючи також стягнути 2,17 млрд грн пені. До справи в якості третьої особи було притягнуто Ощадбанк, в заставі у якого зазначений пакет акцій «Укртелекому».

«Укртелеком» в першому півріччі 2017 року отримав чистий прибуток 355,3 млн грн, що майже в два рази перевищує показник за аналогічний період 2016 року. Чистий дохід ПАТ за звітний період зменшився на 1,5% - до 3,154 млрд грн.

Джерело фото

Схожі публікації