Українці з обмеженими можливостями відтепер забезпечені безкоштовним транспортом

Порошенко підписав закон "Про внесення змін до статті 31 Закону України “Про реабілітацію інвалідів в Україні”

Про головне

Аліна Лісненко

5 липня Президент України Петро Порошенко підписав зміни до Закону України "Про реабілітацію інвалідів в Україні"

Про це повідомляє УКРІНФОРМ.

"Сьогодні це обов’язок держави після того, як я підпишу цей закон, забезпечити кожну особу з особливими потребами транспортом для того, щоб вона могла дістатись до відповідного центру".

Петро Порошенко

Також Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про освіту" щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг".

"Проблема не в тому, що раніше школам забороняли брати дітей з особливими потребами. Ні. Проблема в тому, що зараз, після підписання цього закону, дитині і батькам не можна відмовити. І ми маємо перетворити школу у справжню європейську освітню інституцію... Однак успіхів у напрямку запровадження в Україні інклюзивної освіти можливо досягти виключно за рахунок забезпечення системного підходу. У цьому контексті слід відзначити роботу уряду і міністерства, яке, ініціюючи відповідні законодавчі зміни, демонструє дуже активну позицію в питаннях запровадження інклюзивної освіти. Спільними відповідальними діями ми всі, державна влада маємо забезпечити подолання бар’єрів у доступі дітей до освіти". 

Петро Порошенко

 Джерело фото

Схожі публікації