Український суд схвалив заочний процес над росіянином Олегом Белавенцевим

Белавенцев представляв президента Росії в Криму

Про головне

Ярина Боринець

Святошинський районний суд Києва дав дозвіл на проведення процесу над повноважним представником президента Росії в Північно-Кавказькому федеральному окрузі Олегом Белавенцевим

Про це 6 листопада оголосив військовий прокурор Руслан Кравченко, повідомляє ТАСС.

Белавенцева підозрюють в посяганні на територіальну цілісність України і державну зраду, а також у веденні агресивної війни. Злочин, за версією слідства, було скоєно в лютому-березні 2014 року, коли Крим увійшов до складу Росії. Відразу після цього Белавенцев Олег Євгенович став повноваженим представником президента в Кримському федеральному окрузі.

Справу проти Белавенцева було направлено до суду в листопаді 2016 року, тоді ж його оголосили в розшук. Він також включений до списку санкцій України, складеного в 2016 році.

Белавенцев Олег Євгенович представляв президента Росії в Криму до липня 2016 року, коли окремий Кримський федеральний округ був скасований і включений до складу Південного федерального округу.

З 2014 року в Україні діє закон, який дозволяє проводити заочний процес по тяжких кримінальних статтях. Таким чином, зокрема, ведеться процес над колишнім президентом України Віктором Януковичем, який відмовився брати участь у засіданнях по відеотрансляції.

Джерело фото

Схожі публікації