Український аграрний експорт до країн ЄС зріс більш ніж на 37% в 2017 році

ТОП-5 торговельних партнерів України в ЄС очолюють Нідерланди, Іспанія, Польща, Італія та Німеччина

Про головне

Ярина Боринець

За підсумками 2017 року, зовнішньоторговельний обіг аграрною та харчовою продукцією між Україною та країнами Європи збільшився на 30,8%, або $1,9 млрд, та становив $8,1 млрд

При цьому Україна експортувала продуктів до країн ЄС на $5,8 млрд, таким чином сформувавши досить серйозне позитивне сальдо в нашій двосторонній торгівлі. Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє прес-служба КМУ.

"Вже декілька років поспіль країни ЄС посідають друге місце в регіональній структурі нашого аграрного та харчового експорту. Дуже рада відзначити, що за підсумками 2017 року, експорт наших аграрних та харчових продуктів до європейських країн зріс на 37,1%, або майже на $1,6 млрд та склав $5,8 млрд. Для мене особисто дані показники означають, що Угода про ЗВТ між Україною та ЄС ефективно працює та дає свої результати для нашого аграрного сектору". 

Ольга Трофімцева, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції

Ольга Трофімцева розповіла, що ТОП-5 торговельних партнерів України в ЄС очолюють Нідерланди з часткою 18%. А далі йдуть Іспанія – 14,3%, Польща – 13,2%, Італія – 12% та Німеччина – 10,5%.

Джерело фото

Схожі публікації