Українська Національна гвардія стала членом FIEP

Нацгвардія України отримала статус повноправного члена Асоціації сил жандармерії і поліції країн Європи і Середземномор'я

Про головне

Аліна Лісненко

Національна гвардія України отримала статус повноправного члена Асоціації сил жандармерії і поліції країн Європи і Середземномор'я (FIEP)

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії, передає Громадське.

На саміті директорів і командувачів Асоціації сил жандармерії і поліції країн Європи і Середземного моря в статусі військової установи (FIEP) 16 жовтня в місті Амман (Йорданія) ухвалено рішення про надання Національній гвардії статусу повноправного члена Асоціації, йдеться в повідомленні.

Рішення ухвалили одноголосно. За словами заступника командувача Нацгвардії генерал-лейтенанта Миколи Балана, надання статусу повноправного члена є визнанням Нацгвардії рівній правоохоронною структурою серед аналогічних структур не тільки Європи, а й усього світу.

«Сьогодні досягнуто одну із найважливіших стратегічних цілей, що стоять перед Національною гвардією України з моменту її створення… Отримання Національною гвардією України статусу повноправного члена Асоціації FIEP є результатом наполегливої роботи на шляху реформування в рамках Євроатлантичного курсу держави. Ця подія є потужним імпульсом і чітким сигналом до продовження реформ у Національній гвардії України, адаптації національного законодавства України до демократичних норм та стандартів провідних країн світу». 

Микола балан, заступник командувача Нацгвардії України

Також він наголосив на зацікавленості Нацгвардії в досвіді кожної структури-члена Асоціації і, водночас, завірив у готовності ділитись своїм досвідом як у рамках діяльності Асоціації так на двосторонній основі з членами FIEP.

Джерело фото

Схожі публікації