Українська література є – Віра Китайгородська

У Чернівцях триває книжковий фестиваль «БукФест»

Про головне

Яна Вичавка

У Чернівцях в самому розпалі другий обласний книжковий фестиваль «БукФест». Цього року захід присвятили 100-річчю від дня народження письменника Михайла Івасюка.

БукФест проходить у декількох локаціях одночасно: Чернівецькому національному університеті, обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка, відділі абонемента філії обслуговування юнацтва, Центральній міській бібліотеці, Літературному целанівському центрі, Муніципальній бібліотеці. Вулиця Ольги Кобилянської стала головним експозиційним книжковим майданчиком.

Odoo CMS - велика картинка

Гості фесту мають змогу послухати поетичні читання, зустрітися з улюбленими українськими письменниками та взяти у них автографи, відвідати презентації книг, взяти участь у різноманітних майстер класах та тренінгах і звичайно придбати цікаві книжки. А для наймолодших читачів відкритий дитячий майданчик.

Організатори БукФесту поставили за мету об’єднати людей, ідеї, прагнення, посмішки, добро, зробити людей ближчими, а світ зрозумілішим, створити простір для комунікації, розвитку та роздумів. Гасло заходу «Читаймо та зробимо разом світ кращим».

«Українська література є. Чернівці не хочуть перебрати на себе славу Львова чи Києва чи інших міст, де відбуваються літературні та видавничі форуми. Але ми хочемо засвідчити і заявити, що в нас благодатне місце для такого потужного проекту, як БукФест. В Україні відбувається і триває велика українська література і велика українська видавнича справа».

Віра Китайгородська, голова організаційного комітету книжкового фестивалю "БукФест"

Матеріал Яни Вичавки

Схожі публікації