Україна просить суд ООН змусити Росію скасувати заборону Меджлісу

Росія не збирається скасовувати дію дискримінаційної заборони діяльності Меджлісу

Про головне

Буняк Тетяна

Україна звернулася до Міжнародного суду ООН з проханням підтвердити, що Росія зобов’язана скасувати заборону діяльності Меджлісу відповідно до наказу суду ООН від 19 квітня 2017 року

Таке звернення надіслало суду українське Міністерство закордонних справ, передає прес-служба відомства. Про це повідомляє "Громадське".

Минув рік, та, не зважаючи на чіткий припис наказу, Російська Федерація продовжує здійснювати заборону та перешкоджати діяльності Меджлісу. Вже зрозуміло, що Росія не збирається скасовувати дію дискримінаційної заборони діяльності Меджлісу , — зазначають в МЗС.

Дипломати наголосили, що текст наказу є абсолютно чітким, зрозумілим та вимагає негайного скасування заборони, відтак Україна принципово не погоджується з такою позицією.

Також наказ Міжнародного суду ООН зобов’язує Росію забезпечити доступ до освіти українською мовою та запобігати усім формам расової дискримінації.

У лютому повідомлялося, що Україна готує позов в Міжнародний суд ООН проти Росії щодо порушення Морської конвенції.

Україна знову зауважила, що дії РФ суперечать нормам міжнародного права.

Звертаємось до міжнародного суспільства із закликом наполягати на тому, щоб Російська Федерація дотримувалась норм міжнародного права, включаючи виконання обов’язкових наказів Міжнародного суду ООН, — підсумували у заяві.

Джерело фото

Схожі публікації