У США вирішили запровадити візові обмеження для громадян чотирьох країн

Йдеться, ймовірно, про громадян Камбоджі, Еритреї, Гвінеї і Сьєрра-Леоне

Про головне

Оксана Чорна

Це держави, які відмовляються приймати назад виселених громадян або затягують цю процедуру

Адміністрація президента США Дональда Трампа може ввести обмеження на в'їзд для громадян чотирьох країн, які відмовляються співпрацювати з Міністерством внутрішньої безпеки (DHS).

Про це повідомляє Тиждень.ua з посиланням на Fox News.

Чиновники направили листи до Держдепартаменту з проханням призупинити дії віз для низки громадян цих країн. Вони відмовилися уточнити, про які країни йдеться. Відомо лише, що це держави, які відмовляються приймати назад виселених громадян або затягують цю процедуру. Також невідомо, на які категорії віз можуть бути накладені обмеження.

CNN з посиланням на обізнані у цьому питанні джерела в DHS передає, що мова йде про громадян Камбоджі, Еритреї, Гвінеї і Сьєрра-Леоне. За даними телеканалу, звернення від направили минулого тижня.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 27 січня підписав указ, згідно з яким дія програми США щодо прийому біженців призупиняється терміном на 120 днів. Було заборонено відвідувати США представникам шести країн з мусульманською більшістю – Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану і Ємену.

При цьому мери декількох американських міст заявили, що не підкорятимуться цьому розпорядженню президента США Дональда Трампа.

У червні адміністрація президента США Дональда Трампа ввела нові критерії для видачі віз громадянам шести країн з переважно мусульманським населенням і всім біженцям, у яких є близькі родичі або ділові зв'язки в Сполучених Штатах.

Джерело фото

Схожі публікації