У сільському НВК на Буковині потруїлися діти

На Буковині прокуратура розслідує факт масового отруєння дітей

Про головне

Яна Вичавка

Прокуратура Чернівецької області відкрила кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей у Сокирянському районі

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Прокуратурою Чернівецької області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 137 КК (неналежне виконання професійних чи службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров’ю потерпілого) за фактом отруєння вихованців навчально-виховного комплексу села Шебутинці Сокирянського району Чернівецької області.

Встановлено, що 7.09.2017 р. до Сокирянського районного відділу лабораторних досліджень обласного лабораторного центру надійшли термінові повідомлення з інфекційного відділення Сокирянської центральної районної лікарні та Сокирянського центру первинної медико-санітарної допомоги про звернення 12 хворих з ознаками кишкової інфекції, які навчаються в Шебутинському навчально-виховному комплексі, троє з яких госпіталізовані, а решта отримує амбулаторне лікування.

Із 12 дітей, що захворіли, 11 – відвідують старшу групу дошкільного підрозділу вказаного навчально-виховного комплексу, а одна дитина навчається у 3 класі цього ж навчального закладу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Сокирянського відділення поліції Кельменецького ВП ГУНП в Чернівецькій області за процесуального керівництва Кельменецької місцевої прокуратури.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури області. 

Джерело фото

Схожі публікації