У Сан-Франциско пробачать всі правопорушення за 40 років, пов'язані з марихуаною

З 1996 року в Каліфорнії узаконено вживання марихуани в медичних цілях

Про головне

Ярина Боринець

У Сан-Франциско скасують всі винесені з 1975 року рішення у справах про правопорушення, пов'язані з марихуаною

Всі дані про затримання і судові рішення будуть видалені з поліцейських баз. Про це повідомив окружний прокурор Сан-Франциско Джордж Гаскон, передає The Washington Post.

Усі вироки у кримінальних справах, пов'язаних з марихуаною, винесені за більш ніж 40 років, будуть відправлені на перегляд, з метою їх перекваліфікації в правопорушення та/або скасування.

За оцінками окружного прокурора, буде скасовано приблизно 3000 справ. На перегляд будуть відправлені близько 4,9 тисяч кримінальних справ.

"Ми хочемо усунути помилки, пов'язані з провальною війною з наркотиками, яка велася в цій країні протягом багатьох років, і почати відшкодовувати частину шкоди, завданої не тільки всій країні, але етнічним громадам".

Джордж Гаскон, окружний прокурор Сан-Франциско

У штаті Каліфорнія з 1 січня 2018 року легалізовано вживання марихуани в рекреаційних цілях. Жителі штату старші 21 року можуть зберігати вдома до 21 грама марихуани, а також на законних підставах займатися її вирощуванням (в невеликих кількостях).

З 1996 року в Каліфорнії узаконено вживання марихуани в медичних цілях. Каліфорнія була першим штатом, який прийняв таке рішення.

У рамках поступової легалізації марихуани в Каліфорнії жителі штату через суди почали успішно домагатися зняття судимості або видалення записів про затримання і штрафи, пов'язаних з марихуаною.

Однак через те, що такі процедури проводилися тільки через суд, реабілітації могли домогтися не всі жителі штату.

Джерело фото

Схожі публікації