У Росії колишньому бойовику "ЛНР" дали довічний термін за вбивство даїшників

Ще одного українця за цей злочин засудили до 23 років ув'язнення

Про головне

Оксана Чорна

У Росії колишнього бойовика незаконних збройних формувань "ЛНР" "Привид" та "Август", 38-річного Михайла Констянтинова на прізвисько "Мєдвєдь" засудили до довічного ув'язнення за вбивство двох даїшників під Москвою

Про це повідомляє Новое Время з посиланням на інформацію, яка опублікована на сайті Московського обласного суду.

Ще одного бойовика "ЛНР", однофамільця Михайла Констянтинова, 29-річного громадянина України Дениса Констянтинова, засудили за цей самий злочин до 23 років ув'язнення з відбуванням перших 8 років у в'язниці, а решти терміну – в колонії суворого режиму.

Ще один підсудний у цій справі – сусід Констянтинова з Підмосков'я Роман Дука, який не воював в Україні, – отримав 24 роки суворого режиму.

Усіх трьох фігурантів справи засудили також до виплати 40 мільйонів рублів (близько 18 мільйонів гривень) компенсації сім'ям загиблих.

Двох старших лейтенантів із Сонячногорського райвідділу підмосковного УДІБДР вбили пізно ввечері 2 листопада 2014 року.

Дениса Констянтинова і Дуку затримали в перші кілька днів після злочину, а Михайлу Константинову, який раніше був судимий, вдалося втекти. На початку грудня 2014 року Михайла Констянтинова оголосили у розшук.

Тоді ЗМІ повідомляли, що двоє "товаришів по службі" основного фігуранта у "Привиді" та "Августі" – Денис Констянтинов і 28-річний на той момент громадянин України Денис Жуков, уродженець Лисичанська, – приїхали до нього в гості в Архангельське і напилися разом із Романом Дукою.

Після цього обидва Констянтинових і Дука позичили у сусіда УАЗ і вирушили по повій на Ленінградське шосе у сусідній Сонячногорський район, а Жуков залишився їх чекати.

Згідно з текстом вироку, фігуранти справи мали намір пограбувати повій і для цього взяли з собою зброю. У вироку також сказано, що Михайло Констянтинов створив збройну банду, до якої входили всі четверо чоловіків ще у жовтні 2014 року, і вони спеціально придбали зброю та автомобіль для перевезення боєприпасів.

Даішники Дубовський і Єфанов зупинили машину і, побачивши, що Михайло Констянтинов, який перебував за кермом, п'яний, посадили його у свій автомобіль і почали оформляти протокол.

Відеореєстратор у поліцейському авто зафіксував, що бойовик повідомив інспекторам, що приїхав з "ЛНР", і запропонував їм хабар у 5 тисяч рублів, щоб "розійтися по-хорошому".

Коли даїшники відмовилися, Михайло Констянтинов попросив Дуку принести з УАЗа сумку, пояснивши, що там знаходяться документи, які підтверджують, що він бойовик. Коли Дука приніс сумку, основний фігурант справи вихопив з неї пістолет-кулемет Стєчкіна і розстріляв обох поліцейських. Причому Дубовський встиг зробити п'ять пострілів у відповідь, але влучив не в того, хто стріляв, а в живіт Дуці.

Недописаний протокол і відеореєстратор вбивці не забрали з місця злочину, що дозволило швидко їх виявити.

Дуку знайшли в лікарні Красногорська, а через дві ночі до Слідчого комітету Росії з'явився з повинною Денис Констянтинов. За його словами, Михайло Констянтинов сказав, що у нього залишилася ще сумка патронів і здаватися він не має наміру.

В результаті Михайла Констянтинова затримали на початку серпня 2015 року у Сочі. Повідомлялося, що він мав намір сховатися в Абхазії.

Джерело фото

Схожі публікації